EMMA WAHLÈN

Ridlärare 1 - Utbildad på Strömsholm

Emma har flyttat tillbaka till Gotland och kommer från och med april att börja köra lektioner på ridbanan här på Kauparve. Första lektionspasset blir söndag 23 april - läs mer i FB-gruppen "Emmas Lektioner".

Vem är Emma?

Emma är född 1988 och har ridit sedan hon var 7 år. Hennes ridkarriär började på ridskola och sedan på familjens russ Jackie. Då Jackie växtes ur inköptes C-ponnyn Phil, som var en erfaren läromästare med SM-erfarenheter i hoppning. Sedan 2004 -och första egna islandshästen Auður- har det dock varit islandshästar för hela slanten.


Under perioden augusti 2008 till juli 2009 var Emma på Island. De första fyra månaderna jobbade hon på Islands äldsta turridningsfirma Laxnes strax utanför Reykjavik. Därefter hamnade hon pågården Oddstaðiri en dalgång norr om Borganes (9 mil norr om Reykjavik). Där arbetade hon med inridning av unghästar och på gårdens längre turridningar.


I augusti 2009 började hon på den 1-årigaIslandshästutbildning på Strömsholm, och examinerades där i juni 2010. I utbildningen ingick -förutom bland annat ridlära, undervisningsmetodik, ridskoleverksamhet, unghästutbildning, hästens biologi- följande av SIF´s kurser:
- Hovkurs
- Unghästkurs
- Förberedande kurs för unghästprov
- Grundkurs avel
- Fortsättningskurs avel steg 1 & 2
- Domarsekreterarutbildning steg 1
- Lokaldomarutbildning steg 2


Sedan 2010 är Emma diplomerad Ridlärare 1 för islandshäst (tidigare B-instruktör), och även diplomerad ridledare hos SIF (2008).