Kauparve Gård

ligger tre km norr om Lärbro på norra Gotland, ca 4 mil norr om Visby. Gården har varit i släktens ägo sedan 1921, då den köptes av Jannes farfar & farmor. Sedan övertogs den av Jannes far & farbror -Gösta & Harry Wahlén. Gösta var yngst i en syskonskara på nio, och han var faktiskt född på gården.


På gården bedrevs jordbruk med spannmål & mjölkkor fram till 1982, då jordbruket lades ner och korna såldes. Sedan dess har det mesta av marken arrenderats ut. Janne har alltså vuxit upp på gården tillsammans med sina tre systrar.


I december 1991 övertog vi -Jan & Ingrid- gården och flyttade ner till Gotland från Umeå. Våra tre döttrar ha vuxit uppå här på gården. 1997 köpte familjen in de första hästarna -islänningen Blakkur & gotlandsrusset Jackie- och sedan dess har alltså hästarna blivit fler och fler på gården.


Åren 2010-2013 bedrev äldsta dottern Emma ridskola och turridning här på gården, men den verksamheten är numera helt nedlagd.

Det finns dock fortfarande möjlighet för intresserade att rida privatlektioner för Emma - kontakta henne för bokning emma.kauparve@gmail.com.

"Världen ser vackrare ut mellan två hästöron""Att rida islandshäst är inte bara en sport, det är en beroendeframkallande sjukdom som gör att man blir glad!"

STALLET

genomgick en helrenovering under sommaren/hösten 2010. Det är inrett med sex stora boxar (tre av dem stora nog för två hästar) och sadelkammare med separata fack för inackorderingarnas utrustning.

RIDBANAN

Bakom stallet finns en belyst ridbana, som anlades under hösten/våren 2010-2011. Banan är 20x40 stor med Paddex-underlag och ridbar i princip året runt året runt. Det finns även en del bommar, hinderstöd och konor som är fritt fram att använda för en varierad träning.


Det finns även en rundcorall som används vid longering och annan träning från marken. 

HAGARNA

Det finns flera hagar i varierande storlek och karaktär. Hästarna går just nu uppdelade på ston och valacker. Vintertid används två av hagarna där det i båda finns uppvärmda vattenkoppar & tillgång till vindskydd.

Hästarna på gården...

För närvarande finns sex hästar på gården och

utöver det fem inackorderingar.

Bytingur från Silverkedjan

svartskäck valack född 2003.

E: Hyreygur från Smärslid

U: Tína frá Feti.

Fleipur från Kauparve

gulsvart med stjärn valack född 2015

E: Hvatur från Lönneberga

U: Gípa frá Moeiðarhvoli

Næfrakolla från Hallbjäns

brunt sto född 2008

E: Solfari från Kvarnbacka Gård U: Snegla från Kvarnbacka Gård

Undrun från Kauparve

isabellskäck sto född 2017

E: Hvirfilvindur från Kauparve

U: Röskva från Kauparve


Dellingur från Kauparve

gulbrun valack född 2011

E: Illingur frá Tóftum

U: Embla från Jordala

Moldrun från Kauparve

brunt sto född 2019

E: Finnur frá Ármóti

U: Næfrakolla från Hallbjäns