GÅRDEN
Gården Kauparve ligger tre km norr om Lärbro på norra Gotland, ca 4 mil norr om Visby. Gården har varit i släktens ägo sedan 1921, då den köptes av Jannes farfar & farmor. Sedan övertogs den av Jannes far & farbror -Gösta & Harry Wahlén. Gösta var yngst i en syskonskara på nio, och han var faktiskt född på gården.

På gården bedrevs jordbruk med spannmål & mjölkkor fram till 1982, då jordbruket lades ner och korna såldes. Sedan dess har det mesta av marken arrenderats ut. Janne har alltså vuxit upp på gården tillsammans med sina tre systrar.

I december 1991 övertog vi -Jan & Ingrid- gården och flyttade ner till Gotland från Umeå. Sedan dess har vi bott här och trivs jättebra. 1997 köpte familjen in de första hästarna -islänningen Blakkur & gotlandsrusset Jackie- och sedan dess har alltså hästarna blivit fler och fler på gården.

STALLET
genomgick en helrenovering under sommaren/hösten 2010. Det är inrett med sex stora boxar (tre av dem stora nog för två hästar).

Stallgången är stor och bred med plats för uppbindning av 7 hästar, var och en av uppbindnings platserna är även utrustad med en utfällbar sadelhängare. Detta gör det mycket enkelt för många hästar och personer att vistas i stallet samtidigt utan problem, för en mycket trevlig samvaro.

Sadelkammaren är väl tilltagen i storlek. Utöver en del fack/skåp där inackorderingar har möjlighet att förvara sin utrusning, finns 18 sadelhängare och krokar för träns på en separat vägg. En sadelbock i mitten av sadelkammaren underlättar rengöring och smorning av sadel .

RIDBANAN

Ridbanan anlades under hösten/våren 2010-2011, banan är 20x40 stor med Paddex-underlag och ridbar året runt. Banan är försedd med belysning som gör att den går att använda oavsett tid på dygnet. Intill banan  finns diverse hinderbommar, hinderstöd och konor som är fritt fram att använda för en varierad träning.

Gården har även en rundcorall som används vid longering och annan träning från marken, flitigt använd under inridning av hästar på gården.

 

HAGARNA
Det finns flera hagar i varierande storlek och karaktär. Hästarna delas in i större eller mindre flockar beroende på hästarnas temperament och behov av mat. Vintertid används tvår av hagarna där det i samtliga finns uppvärmda vattenkoppar & tillgång till vindskydd.