AVEL
Vi kommer framöver att bedriva avel i mycket liten skala på några av de ston som finns på gården. Målsättningen är först och främst att få fram trevliga och töltsäkra ridhästar. Vi har -med ett undantag- bara använt bedömda 5-gångs hingstar i aveln.

Alla hästarna som föds på gården bär gårdsnamnet "Kauparve" - ett gårdsnamn som vi har registrerat in hos Svenska Islandshästförbundet (SIF). Vi har genomgående försökt ge våra föl namn, som inte är så vanliga i Sveige. Vi har faktiskt några som är ensamma i världen om sina namn.

2011 - Dellingur från Kauparve (gulbrun med stjärn & snopp E: Illingur frá Toftum)

2012Koltvistur från Kauparve (svart med stjärn & snopp E:Hyreygur från Smärslid)  & Valkyrja från Kauparve (fux med stjärn E: Strákur från Kaggestorp)

2014 - Hvirfilvindur från Kauparve (svartskäck E:Hvatur från Lönneberga). Vi köpte även in ett dräktigt sto som fölade i Skåne den 8 april. Då föddes Röskva från Kauparve (fux E: Gymir från Kvarnbacka Gård). 

2015 - föddes hela fyra föl på gården Duginn (E:Hvatur från Lönneberga), Náttvörður (E:Heimir frá Vatnsloeysu), Fleipur (E:Hvatur från Lönneberga) & Töfrun (E:Árvakur från Slätterne BLUP-hingst).

2016 - Villimey från Kauparve (E:Hvatur från Lönneberga)

2017  - Litla-Gáta från Kauparve (U:Hringey fra Gudenådalen) och Undrun från Kauparve (U:Röskva från Kauparve).

2018 - Næfrakolla från Hallbjäns är betäckt med fine Finnur frá Ármóti

De flesta av våra uppfödningar är till salu - Läs mer på sidan med SALUHÄSTAR!